Professionele hulp bij borstvoeding

 

Lactatiekundige Nellie Schonenberg

Voor professionele hulp bij borstvoeding in Uden

Ik ben Nellie Schonenberg en sinds 2002 ben ik lactatiekundige  IBCLC voor Uden en de regio. Een lactatiekundige is een borstvoedingsspecialist. Dat wil zeggen dat een lactatiekundige een expert is op het gebied van borstvoeding en de benodigde vaardigheden en kennis heeft om professionele begeleiding bij borstvoeding te geven in Uden. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging Lactatiekundigen (NVL). De NVL is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen en maakt zich sterk voor haar leden en hun vak. 
  

Hulp bij borstvoeding in Uden

De meeste moeders ondervinden weinig problemen bij het geven van borstvoeding. Soms zijn er echter bijzondere omstandigheden of doen zich problemen voor waarbij specifieke kennis en ervaring nodig zijn. Als lactatiekundige ben ik opgeleid om je hierbij te adviseren en te begeleiden. Je kunt een lactatiekundige om hulp vragen voor bijvoorbeeld:

Het kan ook voor komen dat je door alle verschillende adviezen de bomen door het bos niet meer ziet. Het is dan belangrijk dat je alles even op een rijtje zet. Ook dat kan met een lactatiekundige.
  

Begeleiding borstvoeding

De begeleiding bij borstvoeding bied ik ouders aan in de vorm van een consult. Een consult kan telefonisch, bij de ouders in Uden en sinds kort op mijn praktijk worden gehouden.  Ook geef ik regelmatig informatieavonden over borstvoeding. Deze zijn bedoeld voor (aanstaande) ouders ter voorbereiding op het geven van borstvoeding. Als lactatiekundige ervaar ik enorm veel voldoening om mijn kennis over borstvoeding over te dragen en ouders tot steun te zijn bij het geven van borstvoeding.


 

Contact

Als je vragen hebt over borstvoeding kun je me vanuit Uden altijd bellen. Soms kan ik de vragen telefonisch beantwoorden maar we kunnen ook een consult bij je thuis of bij mij op mijn praktijk afspreken. Dit is afhankelijk van de situatie en jouw behoefte.

Bij een consult aan huis of op mijn praktijk observeer ik de voeding en luister ik naar je verhaal om een goed beeld te krijgen van hoe de borstvoeding verloopt. Je krijgt van mij dan gelijk tips en adviezen. Dit duurt één tot anderhalf uur, ik neem graag de tijd. Daarna volgt nog indien nodig telefonische follow-up.

Voor consulten hanteer ik de volgende prijzen:

    

Eerste consult aan huis    

€ 120,-  

 

Eerste consult op mijn praktijk      

€ 80,-

 

Vervolgconsult aan huis

€ 70,-

 

Vervolgconsult op de praktijk 

€ 50,-

 

Telefonisch consult 

€ 17,50             

Een consult aan huis in Uden of op mijn praktijk zijn inclusief twee telefonische follow-up gesprekken.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden lactatiekundige zorg vanuit de aanvullende verzekering. Een overzicht van de zorgverzekeringen die lactatiekundige zorg vergoeden is hier te vinden. U kunt natuurlijk ook altijd uw eigen zorgverzekeraar raadplegen.

Lactatiekundige / professionele hulp bij borstvoeding in de omgeving van Uden
Uden is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Uden gelegen aan de Peel in het oostelijke deel van de provincie Noord-Brabant.